Положення про конфіденційність


Хто відповідає за Ваші персональні дані

У цьому Положенні про конфіденційність слова «АстраЗенека», «Ми», «Нас» і «Наші» посилаються на компанії групи «АстраЗенека» (AstraZeneca). В Україні АстраЗенека представлена через Товариство з обмеженою відповідальністю «АстраЗенека Україна», код ЄДРПОУ: 37037434.

Ми визначаємо цілі та способи, у які Ваші персональні дані збираються, використовуються та/або розкриваються та управляються відповідно до внутрішніх глобальних стандартів конфіденційності «АстраЗенека».

«АстраЗенека» ставиться до конфіденційності та безпеки Ваших особистих даних дуже серйозно. Це Положення про конфіденційність окреслює категорії персональних даних, які Ми можемо збирати про Вас, а також способи їх використання.

Ми можемо періодично змінювати це Положення про конфіденційність. За необхідності Ми повідомлятимемо Вас про будь-які зміни.

Яку інформацію Ми збираємо та як Ми її використовуємо?

Якщо Ви реєструєтеся на цьому веб-сайті, щоб користуватися ним, заповнюєте онлайн-форму або надсилаєте Нам електронного листа (наприклад, для отримання новинних розсилок або із запитом отримати додаткову інформацію та/або запрошення на участь у наукових зустрічах, промоційних заходах, інформацію про можливості співпраці та опитування), то Ми можемо збирати та використовувати особисті дані про Вас, включаючи таке:

  • ім’я та прізвище;
  • адресу електронної пошти;
  • країну проживання;
  • адресу;
  • номер телефону;
  • професію (наприклад, якщо Ви медичний працівник, який шукає інформацію про Нашу продукцію);
  • технічну інформацію щодо Вашого пристрою, наприклад, Вашу IP-адресу, тип пристрою, ідентифікатори пристрою та рекламні ідентифікатори, тип та версію браузера та іншу стандартну інформацію журналу реєстрації подій сервера;
  • інші персональні дані, які Ви вирішили надати Нам.

Таку інформацію надаєте Ви, але Ми можемо доповнювати її загальнодоступною інформацією або інформацією від брокерів даних, де це доречно. Ми використовуємо її в своїх законних інтересах з метою адміністрування веб-сайту, реєстрації Вас у будь-яких службах, на які Ви підписалися, та надання відповідей на будь-які запити чи запитання, які можуть у Вас виникнути.

Час від часу Ми можемо отримувати конфіденційні персональні дані про Вас, наприклад, якщо Ви добровільно надаєте інформацію про своє фізичне або психічне здоров’я в рамках запиту про інформацію. У цьому випадку Ми використовуємо таку інформацію виключно для відповіді на Ваш запит і, де це доречно, для надання додаткових рекомендацій (наприклад, для інформування про Ваше право подати звіт про небажане явище). Надаючи Нам свої конфіденційні персональні дані, Ви надаєте Нам свою згоду обробляти ці дані для цілей, визначених у цьому Положенні про конфіденційність або будь-яких повідомленнях про збір даних, наданих Вам.

Якщо Ви користуєтесь цим веб-сайтом, заповнюєте онлайн-форму чи надсилаєте Нам електронного листа, щоб повідомити про небажане явище, яке мало місце під час прийому Вами продукту «АстраЗенека», просимо ознайомитися з положенням для відповідної країни щодо повідомлення про небажані явища, що доступне за посиланням https://aereporting.astrazeneca.com, для отримання додаткової інформації про те, як Ми обробляємо Ваші персональні дані стосовно небажаних явищ.

Файли cookie та сигнали «Не відслідковувати»

За допомогою файлів cookie (та інших подібних технологій) Ми також можемо збирати інформацію про те, як Ви використовуєте веб-сайт з метою покращення його контенту та функціональності. Для отримання додаткової інформації про використання файлів cookie див. Положення про cookie на веб-сторінці. «АстраЗенека» не відповідає на сигнали «Не відслідковувати».

Узагальнена інформація

Ми використовуємо узагальнену інформацію, яка не ідентифікує фізичних осіб, для моніторингу моделей трафіку на веб-сайті та конкретних сторінках та використання веб-сайту, щоб допомогти Нам покращити дизайн та розміщення контенту.

Хто матиме доступ до Ваших персональних даних?

Ваші особисті дані можуть передаватися іншим компаніям групи «АстраЗенека. Ми також можемо передавати визначені вище категорії Ваших персональних даних певним постачальникам послуг або третім особам, зокрема: ІТ-провайдерам для удосконалення системи та технічної підтримки; аудиторам та консультантам для перевірки Нашої відповідності зовнішнім та внутрішнім вимогам; законодавчим органам, правоохоронним органам та сторонам судових проваджень відповідно до норм чи вимог юридичної звітності; правонаступникам або діловим партнерам «АстраЗенека» або компанії групи «АстраЗенека» у випадку, якщо вона продає, відчужує або співпрацює / створює спільне підприємство відносно всього або частини свого бізнесу.

«АстраЗенека» не продає персональні дані третім особам. Ми дозволяємо третім особам збирати інформацію через Наш веб-сайт, але тільки для цілей, описаних у цьому документі та Нашому Положенні про файли cookie.

Як Ми зберігаємо Ваші дані

«АстраЗенека» зберігатиме Ваші персональні дані протягом періоду, необхідного для досягнення цілі обробки даних, з урахуванням вимог законодавства.  

Передача персональних даних за кордон

Суб’єкти «АстраЗенека» та треті особи можуть знаходитися в будь-якій точці світу, зокрема у країнах, які можуть забезпечувати нижчий рівень правового захисту персональних даних, ніж країна Вашого проживання. Незалежно від того, в яку країну передано Ваші персональні дані, Ми передаємо їх лише за реальною робочою необхідністю.

Незалежно від юрисдикції, куди можуть передаватися персональні дані в рамках Програми, будуть застосовані всі розумні та можливі заходи для захисту таких даних та для забезпечення їх належної конфіденційності відповідно до положень цієї Політики. Це реалізується, зокрема, але не виключно, через ретельний вибір та перевірку потенційних контрагентів, включення відповідних положень у договори з такими контрагентами, застосування до передачі даних  Стандартних договірних положень ЄС тощо.

Як Ми захищаємо Вашу інформацію

Ми розробили відповідні положення про конфіденційність та безпеку, які покликані забезпечити, наскільки це можливо, безпеку та цілісність усієї Нашої інформації, включаючи Ваші персональні дані.

Більше інформації про те, як «АстраЗенека» виконує свої зобов’язання щодо конфіденційності даних, можна знайти у Наших внутрішніх глобальних стандартах конфіденційності.

Ваші права

Відповідно до чинного законодавства України Ви маєте наступні права щодо наданих Вами персональних даних:

  • зв’язатися з Нами з будь-яких питань, які стосуються обробки персональних або доступу до них, для виправлення будь-яких помилок,
  • відкликати свою згоду на обробку персональних даних;
  • звертатися за захистом своїх законних прав до органів державної влади;
  • користуватись іншими правами згідно Закону України «Про захист персональних даних».

Відповідно до чинного законодавства Ви можете користуватися цими правами безкоштовно.

Контакти АстраЗенека для звернення з питань обробки та захисту персональних даних: 

  • електронною поштою за адресою: DataPrivacy_Ukraine@astrazeneca.com  
  • поштою за адресою: Вулиця Сім’ї Прахових, 54, Київ, Україна, 01033

Крім того, якщо на обробку Ваших персональних даних «АстраЗенека» поширюється законодавство ЄС, Ви також можете подати скаргу до відповідного контролюючого органу з питань захисту даних у Вашій країні проживання. Ім’я та контактні дані відповідного наглядового органу можна знайти на веб-сторінці http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.

Відмова від подальших повідомлень від Нас

Якщо Ви отримували інформацію про Наші продукти чи послуги або продукти чи послуги інших компаній групи «АстраЗенека», а зараз бажаєте відмовитися від отримання такої інформації, Ви можете це зробити, надіславши листа електронною поштою на адресу privacyrequests@astrazeneca.com та DataPrivacy_Ukraine@astrazeneca.com. В усіх повідомленнях слід чітко зазначити таке: Ваше ім’я, ім’я користувача (якщо таке є), облікові дані (якщо такі є) та назву цього веб-сайту.

Востаннє оновлено у квітні 2020 року

© «АстраЗенека»